miercuri, 4 decembrie 2013

Cronica zilei de marti, 03.12.2013





        Proiectul educaţional "Istoria în imagini" este realizat în colaborare cu Episcopia Caransebeşului, scopul acestui parteneriat constând în descoperirea importanţei monumentelor de patrimoniu din judeţul Caraş-Severin. În acest sens, Asociaţia "Ioan Popasu" din cadrul Episcopiei Caransebeşului, reprezentată prin Prea Cucernicii Părinţi Mihai Ciucur, Gabriel Gozman-Pop şi Nicolae Codrea au prezentat elevilor noştri o serie de monumente reprezentative, urmând ca aceştia, prin alcătuirea unor eseuri să le promoveze. Drept răsplată, elevii evidenţiaţi vor beneficia de excursii în judeţul nostru, alături de colegi de la alte licee din judeţ sprea a experimenta împreună bucuria întâlnirii cu trecutul.
        Totodată, prin expoziţia de icoane ce s-a realizat în cadrul Centrului Social din Parohia noastr, prin grija preotului iconom, Ionuţ Guiman, s-a avut în vedere şi păstrarea tradiţiilor pe aceste meleaguri.

prof. Romeo Toma

        În după-amiaza acestei zile, începând cu ora 15.00, la Teatrul "Mihai Eminescu" din Oraviţa, a avut loc un eveniment deosebit - concertul "Vioara, dulce cânt", susţinut de un duet de instrumentişti de la Filarmonica Banatul din Timişoara. 
         Deşi ambientul nu era cel mai confortabil (temperatura în interior se îndrepta spre valori minuscule, dar, totuşi pozitive), muzica a reuşit să ne facă sa uităm de frig, încălzindu-ne sufletul. Concertul a fost o veritabilă lecţie de muzică şi istorie, anfitrionul acestuia, doamna Maria Dragomirescu oferindu-ne multe informaţii inedite despre compozitorii ale căror lucrări au fost interpretate admirabil în puţina căldură emanată de reflectoare.

       După concert, a avut loc (re)lansarea revistei "Jurnal de liceu", revista elevilor şi profesorilor şcolii noastre, cu un număr aniversar, realizat în colaborare cu Centrul Cultural Teatrul Vechi Mihai Eminescu. Cu acest prilej a avut loc şi o prezentare de cărţi ale domnului director centrului, prof. dr. Ionel Bota.
        Ne-am bucurat de prezenţa în mijlocul nostru a unor reprezentanţi ai Inspectoratul Judeţean Caraş-Severin, ai Casei Corpului Didactic şi ai Palatului Copiilor şi Reşiţa.
        Încă odată am dovedit (dacă mai era nevoie) că la Oraviţa încă se mai face cultură.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu