vineri, 6 decembrie 2013

Cronica zilei de joi, 05.12.2013

În prima parte a zilei sala festivă a liceului a găzduit prima ediţie a simpozionului "Un preot, o trăire şi o slujire - Traian Mihailovici".

        Organizatorii, Episcopia Caransebeşului şi Parohia Adormirea Maicii Domnului din Oraviţa şi-au propus evocarea personalităţii celui care a fost preotul şi profesorul Traian Mihailovici, plecat dintre noi în urmă cu câţiva ani. Locaţia desfăşurării nu a fost întâmplătoare, deoarece Liceul Teoretic "General Dragalina" l-a avut ca slujitor (şi la catedră) pe părintele Traian Mihailovici (Padre, cum ne îndemna să îi spunem), unde a predat religie şi latină.
         Cu această ocazie au fost premiaţi elevii participanţi la concurusul de religie de luni, cărora li s-au acordat diplome şi premii. Tot acum a fost lansată revista "Nihil Sine Deo", revista Parohiei Adormirea Maicii Domnului din Oraviţa

           După masă, Teatrul Vechi Mihai Eminescu din Oraviţa a găzduit spectacolul "Şcoala talentelor", ce i-a avut ca protagonişti pe elevii liceului nostru. Aceştia şi-au dovedit abilităţile actoriceşti şi abilităţile muzicale pe scenă. Cei mai "proaspeţi" elevi ai liceului (bobocii din clasa a IX-a) au pregătit câteva scenete, admirabil jucate, făcându-ne să ne exprimăm regrete că singurele aprecieri s-au materializat prin ropotele de aplauze ale spectatorilor. Au fost prezentate şi câteva momente muzicale la pian, chitară şi instrumente de suflat. Finalul a aparţinut elevei Ruxandra Cozmuţa, care împreună cu "band-ul" ei format din Alin Borcean (pian) şi Paul Vucu (tobe) au susţinut un recital cu piese de actualitate din repertoriul unor interpreţi consacraţi.



Ruxandra (click !!!)

Un comentariu: